Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Μα τι λέει;

Μου έκανε εντύπωση σήμερα η παρακάτω φωτο από ΤΑ ΝΕΑ












Φυσικά.. οι εξελίξεις τον επικοινια-διάψευσαν για ακόμη μία φορά.
Α ρε... κουκούλα που σου χρειάζεται....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο του θέματός σου stupid best friend, απλά θα ήθελα να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε πραγματικά σοβαρά ζητήματα και όχι σε τετριμμένους ψαλμούς. Διάβασε λοιπόν το επόμενο. Πραγματικά λυπάμαι και ντρέπομαι ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως εκπαιδευτικός και ως μελλοντικός γονιός.



25/3/2009



Ανήλικος ανάρτησε στο ίντερνετ γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών του!


Η υπόθεση συγκλόνισε τη Χαλκιδική και αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία γονέα που είδε άσεμνες φωτογραφίες στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού του


Του Αριστείδη Μάτιου

Στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης βρίσκεται 15χρονος από περιοχή της Χαλκιδικής, ο οποίος κατηγορείται πως αναρτούσε στο διαδίκτυο γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες συμμαθητριών του. Ο ανήλικος μαθητής της γʼ γυμνασίου είχε αναρτήσει σε προσωπικό blog που είχε δημιουργήσει φωτογραφίες συμμαθητριών του σε άσεμνες στάσεις, προκαλώντας την έκρηξη όλης της κοινότητας στην οποία διαμένει.

Ο 15χρονος συνελήφθη έπειτα από έρευνα των αστυνομικών και κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί πορνογραφίας ανηλίκων, του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για δυσφήμηση μέσω διαδικτύου. Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει blog, όπου από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο του 2008 αναρτούσε γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες συμμαθητριών του, ενώ υπήρχε και e-mail μέσω του οποίου προέτρεπε τους επισκέπτες να αποστείλουν επιπλέον φωτογραφίες παρόμοιου περιεχομένου. Πάντως από την έρευνα δεν προέκυψε ότι τις φωτογραφίες τις είχε τράβηξε ο 15χρονος. Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος, το υλικό έφτασε στα χέρια του μέσω κινητών τηλεφώνων, με τα οποία γινόταν η διακίνηση. Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί μέσα στα αποδυτήρια του σχολείου του 15χρονου, όπου συστεγάζονται το γυμνάσιο και το λύκειο. Η υπόθεση, η οποία είχε συγκλονίσει πέρυσι τους πολίτες της Χαλκιδικής, είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από μήνυση γονέα, στου οποίου τα χέρια ήρθε το κινητό του παιδιού του, όπου υπήρχαν φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου.

Ο 15χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς έπειτα από έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, με βάση τα ηλεκτρονικά ίχνη που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί. Σε έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Σε βάρος του ανηλίκου σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ανηλίκων της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αστυνομικούς δεν έχει υπάρξει παρόμοια υπόθεση στη Βόρεια Ελλάδα.

“ΑΓΚΑΘΙ” ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Από την πλευρά τους γονείς και καθηγητές έχουν εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία τους σχετικά με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Ανά καιρούς έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες από σχολεία της χώρας, με ακραίες συμπεριφορές μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. Με μία απλή έρευνα στο ίντερνετ μπορεί κάποιος να βρει δεκάδες βίντεο με επικίνδυνα παιχνίδια, φάρσες και φωτογραφίες μέσα από σχολικές τάξεις. Εξάλλου ειδικοί επιστήμονες έχουν επισημάνει την επιβάρυνση που δέχεται ο οργανισμός των παιδιών λόγω της ακτινοβολίας των συσκευών κινητής τηλεφωνίας.