Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Αποβλακωθείτε γιατί χανόμαστε!!

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποτελούν σίγουρα την έκφραση μιας συνεχιζόμενης κοινωνικής αγανάκτησης... τα αίτια είναι τα γνωστά... όχι όμως αυτά που μας πλασάρονται από τα "όργανα μαζικής αποβλάκωσης". Δεν είναι η αιτία η δολοφονία... είναι μόνο η αφορμή. Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί τα βγάζει δύσκολα πέρα ή γιατί οι αστυνομικοί είναι "βίαιοι". Ο κόσμος αντιδρά, και πρέπει να το κάνει, γιατί πολύ απλά έχει βαρεθεί την αποχαύνωση, την στρέβλωση των αξιών, την θυσία των πάντων στο βωμό της εξουσίας, της αρχής και του χρήματος.

Θα υπάρξουν πολλές αναλύσεις... πολλά "συμπεράσματα", πολλές κομματικές επιδιώξεις, όπως πάντα άλλωστε. Όμως όσο αυτοί που "εξουσιάζουν" δεν κατανοούν ποιες είναι οι πραγματικές ανθρώπινες αξίες, τι είναι αυτό που ζητάει ο αγανακτισμένος απλός πολίτης/εργαζόμενος/μαθητής/φοιτητής/ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν υπάρχει λύση... ούτε καν "εκτόνωση".

Τι ζητάει πράγματι ο αγανακτισμένος εργαζόμενος που πάλι θα φάει το ξύλο της αρκούδας από το εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης; Τι ζητάει ο μαθητής που βλέπει το φίλο του να δέχεται τη σφαίρα στην καρδιά; Τι ζητάει ο φοιτητής που ξοδεύει τα καλύτερά του χρόνια για μία εκπαίδευση ευθέως στοχευμένη στην αγορά εργασίας; Τι ζητάει ο συνταξιούχος, ο νέος, ο άνεργος, ο "μεσαίας τάξης"; Ζητάει κάτι πολύ πιο ουσιώδες: να αντιμετωπίζεται ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Θα ακούσουμε πολλά "χαρισματικά" σχόλια αυτές τις μέρες, όπως τα: "δεν ξέρουμε σε ποιο πολιτικό χώρο άνηκε ο νεαρός" (που δολοφονήθηκε) , ¨ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός προσελήφθη το 1999 - δηλαδή επί ΠΑΣΟΚ -..."... που είναι προφανής ο σκοπός τους:
Αποβλακωθείτε γιατί χανόμαστε!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια ιδεα αλλα ειμαστε σε λυθαργο δυσκολα θα ξυπνησουμε μας ταιζουν τοσο κουτοχορτο ολοι που δε βλεπουμε τιποτα ετσι μας θελουν ετσι τους βολευει.ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ μας δουλευουν

Anti είπε...

Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη "δουλειά" πίσω από τη δουλεία κάτω από την οποία ζεί η οικουμένη σήμερα.Δουλειά αμέτρητων ανθρώπων, από πάρα πολύ παλιά,είτε είναι πολιτικοί είτε είναι δημοσιογράφοι έιτε είναι συγγραφείς, που στηρίζεται κυρίως στη γλώσσα και στους μηχανισμούς της και κυρίως στην ελπίδα των απλών ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή. Πίσω από όλο αυτό το οποίο μας επιβάλλουν σήμερα και το οποίο άκριτα δεχόμαστε, υπάρχει μια ολόκληρη ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ που καλά κρατεί και θα κρατεί.Με απλά ελληνικά συμφωνώ με το Θρασακο. Δε πρέπει όμως να απογοητευόμαστε γιατί είναι στο χέρι μας να ξυπνήσουμε και να βλέπουμε πραγματικά . Ο καθένας με τον τρόπο του.

Ανώνυμος είπε...

εχμ,συμφωνώ με τον birbilako οτι αυτή δεν ήταν η αιτία αλλα η αφορμή.επισης συμφωνώ οτι υπαρχεί πολύ μεγάλη "δουλειά" πίσω από τη δουλεία κάτω από την οποία ζεί η οικουμένη σήμερα.Το θέμα ειναι όμως εμείς τι μπορούμε να κάνουμε?το θέμα ειναι εμείς γιατι βολευόμαστε τόσο καιρο με όλα αυτα και απο το Σάββατο μεχρι και σήμερα ημέρα τετάρτη ξεσπάμε με τετοιο τρόπο?Γιατι τα ΜΜΕ επικεντρωνονται τόσο πολυ στο οτι αυτος ο αστυνομικος σκότωσε αυτόν τον μαθητη και δε βλέπουν την ουσία?γιατι?...γιατι?(άπειρα τα γιατί και άπειρες οι δικαιολογιες...)γιατί...μπορεί στην αρχη καποιοι να έκαναν τα στραβά μάτια αλλά τώρα οι ίδιοι "αυτοι"δε θέλουν να δουν τι γίνετε εκεί έξω και αναφέρομαι στα γεγονότα αυτών των ημερών τα οποία αυτοι οι ίδιοι τα προκαλεσαν αλλά και εμείς οι ίδιοι με την ανεκτικότητα μας τόσο καιρό και με το βόλεμα μας.εγώ δε μπορώ να είμαι αισιόδοξη για το μέλλον με όλα αυτα που γίνονται,δε μπορώ να πιστεψω ότι η Ελλάδα θα γίνει μία χώρα χωρίς διαφθορά και θα είναι όλα αγγελικά πλασμένα.Θέλω να πιστεύω ότι έστω και σε ένα μικρο βαθμό θα βελτιωθούμε.Το θέμα είναι όμως όταν περάσει αυτη η μπόρα όχι να ξαναβολευτουμε γιατι τότε...αλλά να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.Μόνο με συνεχή αγώνα θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτουσ τουσ 300 που αν ήταν του Λεωνίδα θα βλέπαμε μια άσπρη μερα να σκεφτούν τον Ελληνικό λαό και όχι μόνο τον εαυτούλη τους.Αυτά τα λίγα...


gl me to blog:D